Gulvafslibning til en god pris

En gulvafslibning er det helt rigtige valg, hvis du er træt af at se på et slidt og kedeligt gulv med mange ridser. Det koster selvfølgelig en pris at få dit gulv til at se ud som nyt, men det er det hele værd, hvis du gerne vil have drømmegulvet i dit hjem. Gulvkompagniet er et firma i København, som er specialiseret i gulvafslibning, og de leverer også deres ydelse i Gentofte, på Østerbro, Frederiksberg og på Amager.

“Bemærk, at Gulvkompagniet ikke er billige. Faktisk er firmaet blandt de dyrere på markedet. Men så får man altså også, hvad man betaler for – en fagligt uhyre kompetent ydelse, opfølgning, kvalitetskontrol og omfattende rådgivning.”

– Jacob Priess

Se flere referencer her

Hvad sker der ved en gulvafslibning?

En gulvafslibning fungerer først og fremmest ved, at Gulvkompagniet vil komme forbi og vurdere, hvilken stand dit gulv er i. Det er nemlig vigtigt, at resultatet bliver perfekt, og for at det kan blive det, er det nogle gange nødvendigt at afhøvle gulvet først.

En gulvafhøvling kræver en gulvhøvlemaskine, som fjerner et godt lag af træet, faktisk op til 3 mm. Det gør at selv de dybe ridser bliver fjernet. I langt de fleste tilfælde er en gulvafslibning dog tilstrækkelig til at gøre gulvet præcist så smukt som det bør være.

Til gulvafslibning bruger man en gulvslibemaskine. Denne fjerner den gamle, slidte overfladebehandling og omkring 1 millimeter af selve træet. Det sker ved hjælp af en valse med sandpapir og der slibes med både groft og fint sandpapir omkring 3-5 gange for at opnå det optimale resultat.

En gulvafslibning kan altså være en smule tidskrævende, og det tager omkring to til tre dage at udføre. Ikke desto mindre vil du, når du ser hvor smukt dit gulv er blevet, ikke være i tvivl om, at det var den rigtige beslutning.

Hvilken efterbehandling egner sig til mit gulv?

Efter gulvafslibningen er det vigtigt at gulvet efterbehandles med enten lak, lud eller olie. På den måde kan gulvet holde sig smukt i mange år uden at det kræver en gulvafslibning mere. Vil du gerne gøre noget godt for dit gulv, så sørger du også for at vedligeholde dit gulv efter Gulvkompagniet har behandlet det. Hvordan dit gulv efterbehandles, afgør også hvordan det skal vedligeholdes.

For det mest naturlige udtryk skal du vælge enten en ludbehandling eller en oliebehandling med naturolie. Ludbehandling er et produkt, som afbleger træet og modvirker den naturlige gulningsproces, som træet ellers vil gennemgå. Efter afblegningen mætter man træet med sæbe, som også kan indeholde hvide pigmenter, hvis man ønsker et lysere gulv.

Oliebehandling passer godt på gulvet og gør det modstandsdygtigt. Vælger du naturolien, får du et rustikt og glødende look. Vælger du derimod hvidolie, vil olien også frembringe et lysere gulv. Det er meget populært og ser virkelig moderne ud.

Du kan også vælge at lade dit gulv efterbehandle med lak og eventuelt hvidpigmentering inden. Lakbehandling kan give en mat, halvblank eller blank overflade som du ønsker det, og behandlingen gør træet rigtig slidstærkt. Dog kan du ikke vaske små ridser væk, hvilket du kan med de andre behandlingsformer. Kommer der mange ridser i gulvet, for eksempel fra at flytte rundt på møbler eller gå i sko med hæle, så skal der en ny gulvafslibning til at fjerne dem.

Hvad afhænger pris på en gulvafslibning af?

En gulvafslibnings pris er afhængig af, hvor stort et område, der er tale om. Man kan dog ikke bare give en pris pr. kvadratmeter, da det også afhænger af mange andre ting. Hvis der for eksempel er mange hjørner, som er svære at komme til, vil gulvafslibningen tage længere tid og koste mere. Det samme gælder dørtrin, som kan være svære at manøvrere rundt omkring.

Hvilken efterbehandling du vælger, ændrer også på prisen. Nogle efterbehandlinger kræver nemlig flere lag. For eksempel kræver en kombination af hvidpigmentering og lakbehandling 4 lag.

Gulvkompagniet vil nødigt gå på kompromis med kvaliteten og præcisionen for en lavere pris. Derfor er det vigtigt at du kontakter dem, hvis du overvejer at en gulvafslibning. De kan vurdere dit gulv og give dig et uforpligtende tilbud.

For Gulvkompagniet er det vigtigste nemlig kvaliteten. Både når det kommer til materialer og selve arbejdet. Derfor har Gulvkompagniet nogle af branchens mest erfarne og dygtigste medarbejdere til at tage vare på dit gulv. Du kan altså trygt overlade dit gulv til Gulvkompagniet.

Deres dygtighed og mange års erfaring betyder også, at de kan rådgive dig til den bedste løsning og samtidig give et tilbud og en pris, som giver mening i forhold til det arbejde, der skal udføres. Med den rette rådgivning, kan du nemlig føle dig sikker på, at du får dit gulv til at se ud, som du vil have og til den helt rigtige pris.